De sofamonologen

Kruip bij de psychiater op de sofa en gooi al je hersenkronkels eruit in een verbazende, boeiende, bizarre of prachtige monoloog. Leef je voor deze wedstrijd uit in het verwoorden van de gedachtegangen van iemand met een psychische aandoening. Na inschrijving via de mail zal je de naam van een aandoening worden toegestuurd, waarna het aan jou is deze op creatieve wijze in de vorm van een monoloog te gieten. Stuur deze monoloog voor de deadline op 1 februari 2015 terug en wie weet win jij een literair verantwoorde EHBO-doos!

De drie beste inzenders krijgen de kans hun verhaal voor te dragen of te laten voordragen tijdens het Boekenfeest in Nijmegen, dat zal plaatsvinden op 7 maart. Tijdens deze avond zal bepaald worden wie de meeste creatieve doch herkenbare monoloog heeft geschreven. Deze schrijver gaat met een zorgvuldig samengestelde literaire EHBO-doos t.w.v. 100 euro naar huis. Daarnaast worden de beste monologen alle drie geplaatst in het volgende nummer van Op Ruwe Planken, 14.2, dat zal verschijnen in juni.

Vul hier je e-mail in en ontvang een psychische aandoening waar je mee aan de slag kunt!

Vul bij 'anti-spam' een woord in dat rijmt op feest.

Op Ruwe Planken is een literair tijdschrift dat zich speciaal richt op de nog niet gedebuteerde schrijver. Het tijdschrift schrijft jaarlijks een wedstrijd met een uitdaging uit. Eerder werd schrijvers gevraagd een tekst bij elkaar te plagiëren, een biografie voor te liegen en een verhaal te verzinnen van maximaal 60 woorden (de zogenaamde espressofictie-wedstrijd).

Alle schrijvers in Nederland en België kunnen inzenden, mits in het Nederlands geschreven. De deadline voor de wedstrijd is 1 februari. Hieronder staat het reglement.

Reglement: